English   Deutsch   Italiano   Magyar   Slovenski   Cesky
  Naslovnica | O nama | Apartmani | Kontakt | Kako do nas

Otok Pag - Povljana

Na jugu otoka Paga u prekrasnoj prirodnoj uvali smjestila se Povljana. Okrenuta prema zapadu svakom gostu omogućava uživanje u ljepotama mediteranskog podneblja. Zaštićena je od jakih vjetrova bure i juga, a mnogobrojne plaže pružaju mogućnost nezaboravnog odmora. Ovdje se Dalmacija i Kvarnerski otoci dotiču u kristalno bistrom moru uz nizove otočkog krša i borove šume. U ljetnim mjesecima, sa zapadnog horizonta zapuhne maestral koji osvježava vruće ljetne dane, na radost mnogobrojnih jedriličara i surfera.
Povljana je naseljena još u davna vremena. Pokraj same plaže postoji još iz starohrvatskih vremena crkvica Sv. Nikole iz X. st.; a dva kilometra dalje u vodom bogatom polju nalazi se crkvica Sv. Martina iz XIV. st. Tri kilometra od Povljane slatkovodno jezero "Veliko Blato" privlači ribolovce. U blizini mjesta, pokraj samog mora ljekovito blato pomaže svim gostima koji imaju reumatske tegobe, ali njegova ljekovitost ima još tajni!
Za sve gurmane ponudit će plodove netaknute prirode: pašku janjetinu, pršut, paški sir ili svakovrsne školjke, rakove te morsku ribu. Naravno to se može zasladiti bijelim vinom Povljanskim "Gegićem".
Villa Kobali nudi Vam mogućnost iznajmljivanja dvosobnih komfornih apartmana s pogledom na more.
fotka1
Crkava sv. Nikole iz X. st. Crkva sv. Jurja Palme na plaži Dubrovnik Plaža Dubrovnik
Villa Kobali
Regija: Kvarner
Rivijera: Pag
Opis lokacije: otok
Mjesto: Povljana
Tip mjesta: turističko naselje
dvorište 800 m2
parkiralište
suhi vez (do 12 m)
stolni tenis
mali nogomet
badminton na slobodnom
terasa - tuš 2 kom
roštilj
 

Sva prava pridržana © 2008. - 2009. Vila Kobali   |   web design & development www.big.hr